Etusivu » Liikematkustaminen » Kalustettu asunto – oiva ratkaisu väliaikaiseen asumistarpeeseen
Liikematkustaminen

Kalustettu asunto – oiva ratkaisu väliaikaiseen asumistarpeeseen

Kuva: Getty Images

Huoneistohotellien korkeatasoisesti kalustetut asunnot tavallisissa kerrostaloissa antavat kodin väliaikaista ratkaisua etsivälle liikematkustajalle.

Huoneistohotellin kalustetussa asunnossa asiakas saa tavallisen hotellin palvelut itselleen kodinomaisessa ympäristössä. Kalustettu asunto on usein hyvä vaihtoehto hotellille, sillä se tarjoaa asujalleen kodinomaisen ympäristön, jossa voi levätä, laittaa ruokaa, huolehtia pyykinpesusta ja viettää koti-iltaa yhdessä ystävien kanssa. Kalustettujen asuntojen koot vaihtelevat studiosta kahden, kolmen makuuhuoneen asuntoihin, joissa yhdessä matkustavilla on jokaisella oma yksityinen tilansa.

Suurin ero hotelliasumiseen verrattuna onkin juuri tila: asukas saa käyttöönsä erillisen oleskelutilan ja makuuhuoneen sekä keittiön hotellihuoneen hinnalla ja usein edullisemminkin. Asuntojen keittiö mahdollistaa kokkauksen ja tuo myös näin yritykselle säästöjä, kun kalliille ravintolaillalliselle ei tarvitse lähteä joka päivä. Huoneistohotellissa hinta määräytyy asunnon koon ja siellä vietettyjen öiden, ei vieraiden määrän mukaan. Tämä ja tarvittava määrä tilaa mahdollistavat liikematkustajalle myös esimerkiksi perheen ottamisen matkoille mukaan.

Kuva: Adobe Stock

Asiakkaina pieniä ja suuria yrityksiä

Suurista pankeista pienempiin lakifirmoihin ja teknologia-alan yrityksiin – huoneistohotellien asiakaskunta koostuu monenlaisten yritysten liikematkustajista. Tyypillisesti asunto vuokrataan viideksi yöksi tai pidemmäksi ajaksi, mutta usein yritykset jatkuvan tarpeen vuoksi vuokraavat asunnon myös selvästi pidemmäksi ajaksi, jolloin se on jatkuvasti käytettävissä yrityksen työntekijöille heidän liikematkoillaan.

Kalustettu asunto on vaihtoehto, jota kannattaa kokeilla seuraavalla työmatkalla. Monet yllättyvät niin positiivisesti, etteivät enää koskaan palaa perinteiseen hotelliasumiseen.

Airbnb:n ja muiden samankaltaisten majoittajapalveluiden konsepti on tarjota asumista kaikille matkustajille, kun taas huoneistohotellipalvelut on räätälöity sopiviksi juuri liikematkustajien tarpeisiin. Asunto huoneistohotellissa ei ole kenenkään oma koti eikä siellä näin ollen ole toisten henkilökohtaisia tavaroita. Liikematkustajan ei tarvitse olla yhteydessä yksityisen asunnon omistajaan ja ottaa huomioon vaihtelevia asuntokohtaisia sääntöjä. Huoneistohotellissa hän saa palvelua ammattimaiselta taholta, joka on tavoitettavissa vuorokauden ympäri. Huoneistohotelliasunnon hintaan kuuluu usein toiveiden mukaan myös päivittäinen tai viikoittainen siivouspalvelu.

Tulevaisuuden trendi kasvava

Kalustettujen asuntojen trendi on tulevaisuudessa kasvava – tietoisuus erilaisista majoitusmahdollisuuksista lisääntyy koko ajan, ja yritykset pyrkivät säästämään henkilökustannuksissaan. Myös liikematkustajat itse osaavat hakea vaihtoehtoa hotelliasumiselle lyhyellekin työmatkalle. ”Kotona poissa kotoa” on toimiva ja haluttu konsepti yhä useammalle. Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan kodinomaista asumista tarjoaa miltei 800 000 kalustettua asuntoa ympäri maailmaa yli 9000 kohteessa.

Juttuun haastateltiin Melanie Klaschkaa, joka työskenteli aiemmin SACOn (Serviced Apartment Company) Euroopan myyntijohtajana. Nykyään Klaschka konstultoi ympäri maailmaa yrityksiä, jotka haluavat alkaa käyttää kalustettujen asuntojen palvelua liikematkoillaan.

Next article