Skip to main content
Etusivu » Logistiikka » Keskitetyillä satamapalveluilla tehokkuutta
Sponsoroitu

Miika Mandell

toimitusjohtaja,
Etelä-Suomen Satamapalvelu Oy

Iiro Ahti

liiketoiminnan kehittämispäällikkö, Etelä-Suomen Satamapalvelu Oy

Satama on kuhiseva organismi, jonka toimivuus vaatii tehokasta kokonaisuuden-hallintaa. Sen on Etelä-Suomen Satamapalvelu hionut huippuunsa.

Aluskäynti satamassa on usein prosessina monipuolinen ja kiireinen. Alusten kiinnitysten ja irrotusten ohella operoidaan matkustajasiltoja, ohjataan purettavia ja lastattavia ajoneuvoja, annetaan asiakaspalvelua ja huolehditaan alusten vesi- ja jätehuollosta.

Aiemmin lähes jokaiseen yksittäiseen tehtävään oli osoitettu eri satamatoimijoiden henkilöstöä. Nyt kaikki tehtävät voidaan hoitaa keskitetysti Etelä-Suomen Satamapalveluiden konseptilla.

– Perustana on ekosysteemiajattelu, jolla haemme jatkuvasti synergioita ja siten kustannustehokkuutta. Aluskäynnin aikana tuotamme eri palvelut kattavasti omalla resurssillamme kaikille. Olemme logistinen linkki sataman ja sataman käyttäjien välissä, kertoo liiketoiminnan kehittämispäällikkö Iiro Ahti.

Satamissa toimenpiteet ovat monesti toistensa kaltaisia, toki eroavaisuuksiakin löytyy. Palvelut räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti hyödyntäen yrityksen pitkää kokemusta satama-alalta.

Aluskäynteihin varaudutaan monella tapaa. Alusliikennettä seurataan ja henkilökuntaa on aina paikalla valmiudessa. Kaikki palvelut ovat saatavilla vuorokauden ajasta riippumatta.

Satamat ja merenkulku ovat muutoksessa. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ekologisemmaksi ja kehitys vaatii investointeja kaikilta toimijoilta. Myös tässä Etelä-Suomen Satamapalvelu on mukana olemalla hiilineutraali vuonna 2025.

Kokonaisvaltainen kehittäminen vaatii tiivistä yhteistyötä ekosysteemissä. ESSP keskustelee muiden toimijoiden kanssa, kuinka muuttuviin tarpeisiin vastataan.

– Esimerkiksi NATO-alusten osalta kehitämme ja monipuolistamme palvelujamme. Yhteisesti keskustelemme synergiaa tuovista ratkaisuista. Varaudumme tulevaan proaktiivisesti, toteaa toimitusjohtaja Miika Mandell.

– Jos etsii vastuullista, tehokasta ja joustavaa kumppania niin meidät kannattaa valita, Mandell summaa.

Satamapalvelut joka lähtöön – ja saapumiseen!

Next article