Etusivu » Logistiikka » Kotimainen logistiikkakumppani ei jätä pulaan
Sponsoroitu

Sari Mailasalo

meriliikenteen avainasiakaspäällikkö,

Varova Oy

Kitkatta toimiva logistiikkaketju on kivijalka jokaiselle vienti- tai tuontikauppaa harjoittavalle yritykselle. Logistiikan merkitys korostuu etenkin silloin, kun kohteena tai lähtöpaikkana on Kaukoitä. 

Logistiikkaketjuissa on monta lenkkiä, kuljetusmatkat ovat pitkiä ja aikataulut joskus hyvinkin venyviä. Oman haasteensa – ja viiveensä – asioiden hoitamiseen ja kuljetuksiin tuo myös aikaero.

Näitä pulmia on vuosikymmenten saatossa ratkottu myös Varovassa, joka aloitti kappaletavara- ja konttikuljetuspalvelut Aasiasta Suomeen jo 1980-luvulla. Pitkän kokemuksen myötä kotimaisesta logistiikka- ja huolintatalosta on kasvanut alansa ykkösosaaja, joka ei jätä asiakkaitaan oman onnensa nojaan tiukassakaan paikassa – eikä myöskään odottamaan neuvoja chat- tai puhelinjonoon. 

Varovan meriliikenteen avainasiakaspäällikkö Sari Mailasalo painottaakin, että henkilökohtainen ja tehokas asiakaspalvelu, jossa asiat hoituvat yhden luukun periaatteella, on ollut yhtiön keskeinen kilpailuvaltti sen perustamisesta lähtien. Tämä kokonaisvaltainen palvelu huolinta- ja tullausasiakirjoja myöten erottaa sen myös monista ulkomaisista logistiikkajäteistä.

– Asiakkaalle nimetään kyseisen toimialan tuntevan vastuuhenkilö. Hänen kauttaan mutkikkaatkin asiat hoituvat useimmiten yhdellä puhelinsoitolla. Käytämme perinteisiä suoria puhelinnumeroita, joten meillä asiakas ei jää roikkumaan valikkojonoihin, Mailasalo kertoo.

Asiakkaan etu ensin

Pienessä organisaatiossa pystytään myös reagoimaan nopeasti, jos kuljetusketjuun on tehtävä muutoksia vaikkapa meri- ja lentorahtien osalta.

– Myynti, huolinta ja liikenne pitävät jatkuvasti yhteyttä toisiinsa. Katsomme aina tarkasti, mikä on asiakkaalle paras ja edullisin vaihtoehto, Mailasalo tähdentää.

Aasiassa ja Kiinassa yhtenä tärkeänä lisävalttina on tiivis kumppanuus Ensign Freightin kanssa. Varova on kyseisen logistiikkayrityksen osaomistaja.

– Heillä on toiminnassaan samanlaiset perheyhtiön arvot kuin meilläkin. Asiakasta ei jätetä koskaan pulaan, Mailasalo vakuuttaa.

Lisätietoa luotettavasta kotimaisesta logistiikkakumppanista

Next article