Skip to main content
Etusivu » Logistiikka » Vastuullinen logistiikka vahvistaa yritysten kilpailukykyä
Sponsoroitu

Antti Saarinen

maajohtaja

DHL Supply Chain (Finland) Oy

Soile Juslin

myyntijohtaja

DHL Supply Chain (Finland) Oy

Logistiikkapalveluiden ulkoistaminen voi tarjota yrityksille operatiivisten etujen ohella myös strategista arvoa.

– Logistiikka-alan kehitys vaikuttaa ulkoistamispalveluiden tarpeellisuuteen useilla tavoilla. Logistiikkakumppani voi tarjota pääsyn uusiin teknologioihin ja innovaatioihin, kuten älykkäisiin järjestelmiin ja analytiikkaan, jotka virtaviivaistavat logistiikkaprosesseja ja lisäävät läpinäkyvyyttä. Asiakkaiden kasvava tietoisuus voi lisätä painetta ulkoistamispalveluiden käyttöön, kun yritykset pyrkivät pienentämään ympäristövaikutuksiaan ja vastaamaan kestävän kehityksen vaatimuksiin koko toimitusketjussa. Logistiikkakumppanin hiilineutraali toiminta tuo vastuullisuuden kautta lisäarvoa toimitusketjuille, mikä omalta osaltaan heijastuu positiivisesti yrityksen brändiin ja maineeseen, sanoo DHL Supply Chain (Finland) Oy:n myyntijohtaja Soile Juslin.

– Kiihtyvä kilpailu kannustaa yrityksiä keskittymään ydinosaamiseensa ja hyödyntämään ulkoistettuja logistiikkaratkaisuja kestävyyden, kilpailuedun ja suorituskyvyn lisäämiseksi. Palvelun skaalautuvuus on etu asiakkaille, joiden toimitusketjussa kysyntä ja tarve vaihtelevat. Ulkoistaminen tukee myös yrityksen kansainvälistymistä. Logistiikkapalveluiden ulkoistaminen on kannattavaa, kun se tukee yrityksen strategisia tavoitteita, parantaa kilpailukykyä sekä tarjoaa lisäarvoa asiakkaille, lisää maajohtaja Antti Saarinen.

Yksi ulkoistamisen eduista on kiinteiden kulujen vaihtuminen muuttuviksi. Moniasiakasvarastot tarjoavat käyttäjäyrityksille toimituskykyä, kustannussäästöjä ja sujuvia varastointiprosesseja. Kausivaihteluiden hallinta eri liiketoiminta-alueilla on helpompaa, kun resurssit ja tilat mukautuvat käyttöasteen mukaan ilman suuria investointeja. Strategisesti valittu sijainti lähellä hyviä kulkuyhteyksiä ja tuotantokeskuksia mahdollistaa sujuvammat toimitukset loppuasiakkaille. 

Sipoon logistiikkakeskus on hiilineutraali

Korkealaatuisen logistiikkatilan saatavuus on ollut pitkään rajallista pääkaupunkiseudulla.

– Sipoon logistiikkakeskuksemme on moniasiakasvarasto, jolla on erinomainen sijainti. Yrityksellämme on vahva työturvallisuuskulttuuri sekä osaava ja motivoitunut henkilöstö. Tarjoamme tehokkuutta, kustannussäästöä, joustavuutta, korkeaa palvelutasoa ja tietenkin räätälöityjä automaatio- ja digitalisaatioratkaisuja, kertoo Saarinen. 

Logistiikkakeskuksen lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä ja sähköntuotannossa aurinkopaneeleja. Ympäristöystävällisiin ratkaisuihin kuuluvat muun muassa älykäs kiinteistötekniikka ja LED-valaistusratkaisut, vettä säästävät vesikalusteet ja sadeveden talteenotto. Se osuus sähköstä, jota ei tuoteta toimipisteessä, hankitaan vihreänä sähkönä.

– Jo Sipoon logistiikkakiinteistön suunnitteluvaiheesta lähtien olemme tähdänneet BREEAM NC 2016 sertifioinnin saavuttamiseen. Uusi varastomme täyttää kaikki Building Research Establishment Environmental Assessment Methodin vaatimat kriteerit, Juslin toteaa.

Maailman johtava sopimuslogistiikan asiantuntija DHL Supply Chain tarjoaa globaaliin verkostoon ja paikalliseen asiantuntemukseen perustuvan laajan palveluvalikoiman

• Viimeisimmän teknologian hyödyntäminen tuottaa lisäarvoa koko toimitusketjuun.
• Asiakkaat saavat käyttöönsä alan parhaat toimintamallit, kehitys-resurssit sekä laatu- ja turvallisuusohjelmat.
• DHL:n toiminnan ytimessä ovat ihmiset, ympäristö ja hyvä hallintotapa.

Lue lisää vastuullisista logistiikkaratkaisuista:

Next article