Etusivu » Sijoittaminen ja säästäminen » Kiinteistösijoittamisen sijoitusstrategia
Kiinteistösijoittaminen

Kiinteistösijoittamisen sijoitusstrategia

Kuva: Getty Images

Kiinteistösijoittaminen on trendikästä, mutta soitellen sotaan ei kannata lähteä. Strateginen sijoittaminen vaatii monialaosaamista ja ennen kaikkea aikaa. Pää on syytä pitää kylmänä ja huolellinen kohteiden tarkastelu jo ostovaiheessa turvaa tulevaa.

Asiantuntijan 10 vinkkiä kiinteistösijoituksia pohtivalle sijoittajalle:

1. Mieti osaamisesi ja ajankäyttömahdollisuutesi. Osta ammattilaisten palveluita, kun oma osaaminen ei riitä, esimerkiksi kirjanpito tai vuokravälitys palveluita voi olla hyvä harkita ostavansa ulkopuoliselta tarjoajalta.

2. Pohdi tarkkaan mikä on sinulle paras sijoituskohde ja sijoitusten kokoluokka: sijoittaisinko varani yksittäiseen asuntoon vai kokonaiseen toimistotaloon?

3. Sijoitushorisontti vaikuttaa luonnollisesti sijoitustuotteen valintaan. Muista, että realisointi ei käy aina kädenkäänteessä ja maksuvalmiudella on hintansa.

4. Rahoitus: Rahoitusratkaisuilla, kuten vieraan pääoman käytöllä, voidaan kasvattaa oman pääoman tuottoa.

5. Osta laskimella, älä tunteella. Huomioi vuokratulot, kulut, korjaustarpeet, vuokralaisvaihdokset, vuokratason kestävyys, muunneltavuus, kehitysmahdollisuudet ja myyntinäkymät.

6. Tutki ja etsi kohteita paljon. Isosta massasta löytyy aina helmiä kun vain jaksaa etsiä.

7. 100 prosentin omistus helpottaa hallintoa ja antaa kehitysmahdollisuuksia esimerkiksi kaavamuutoksiin tai täydennysrakentamiseen.

8. Kuten sijoittamisessa yleensäkin, myös kiinteistösijoittamisessa useisiin kohteisiin hajautettu salkku pienentää riskiä.

9. Kasvukeskuksissa väkiluku kasvaa jatkuvasti, mikä tukee kiinteistöjen arvonkehitystä.

10. Aktiiviset sijoittajat tekevät markkinoilla parhaat tuotot: ostaminen, vuokraaminen, kiinteistökehitys, remontointi, tuotteistus, myynti ja talousasiat vaativat panostamista työn tekoon.

Sinua saattaisi kiinnostaa: 3 erilaista tapaa sijoittaa kiinteistöihin

Next article