Skip to main content
Etusivu » Kokoukset ja yritystapahtumat » Uusi vuosi käyntiin laivakokouksella ja uutta virtaa bisnekseen!
Sponsoroitu

Laivakokoukset ovat jälleen nousussa, sillä etätöissä kohtaamiset ja tiimiytyminen ovat jääneet taka-alalle, joten moni janoaa työkavereiden tapaamista kasvokkain.

– Yritykset haluavat nyt innostaa omaa henkilöstöään, ja moni kokee erityisesti risteilyn hyväksi miljööksi suunnittelu- ja tiimipäiville tai johtoryhmän kokouksille. Vastapäisen toimiston betoniseinä halutaan vaihtaa merimaisemaan ja ottaa aikaa tavata tiimin kanssa myös kasvokkain, Tallink Siljan myyntijohtaja Jani Mäkelä kertoo.

Yritykset toivovat kokousmatkoilta ennen kaikkea huolettomuutta – kokonaisuuden järjestelyä avaimet käteen -periaatteella. Laivalla on kätevästi samassa paketissa niin kokoustilat sekä majoitus-, ravintola- ja viihdepalvelut. Kokousmatkan järjestely on helppoa, kun kaikki palvelut ja oheisohjelmat voi varata yhdestä ja samasta paikasta.

– Laivoille tullaan usein pitämään erityisesti sellaisia kokouksia ja tapahtumia, joissa asioihin halutaan ottaa enemmän syvyyttä ja joissa luovuus sekä tiimityöskentely korostuvat. Laivojen tilat ovat joustavat, ja kokouksen järjestäminen onnistuu aina neljän hengen tiimikokouksesta satojen henkilöiden tapahtumiin ja messuihin, Mäkelä kuvailee.

Uudet bisnesideat vaativat luovuutta ja kohtaamisia

Moni on vaihtanut myös viime vuosina työpaikkaa ja päässyt esittäytymään työkavereilleen vain virtuaalisesti.

– Porukka ei ole päässyt tapaamaan toisiaan korona-aikana. Monesti johtokin saattaa hämmästyä laivalla, kun tapaa henkilöstöään ja näkee puheensorinaa ja iloisia kasvoja. On aivan eri asia, suoritetaanko töitä vai tehdäänkö töitä oikeasti yhdessä, Mäkelä toteaa.

Virtuaalikokouksissa läsnäolo usein kärsii, ja osa poistuu kesken kokouksen. Laivalla tiimi pysyy hyvin yhdessä.

– On tärkeää, mitä kaikkea tapahtuu matkakokonaisuuden ympärillä. Esimerkiksi päivällisen äärellä on helppo saada aikaan hyviä keskusteluita, yhteisiä oivalluksia ja luoda hauskoja muistoja. Kun porukka on hitsautunut saumattomasti yhteen, ihmiset lähtevät inspiroituneena tiiminä tekemään töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, Mäkelä lisää.

Tallink Siljan laivoja voi vuokrata myös kokonaan omaan käyttöön.

– Meillä on vuodessa jopa noin 30 yksityistilaisuutta, jolloin koko laiva on varattu yksityiskäyttöön. Aina raviristeilystä erilaisiin yritystilaisuuksiin. Kun laiva on pelkästään omassa käytössä, tunnelma on todella ainutlaatuinen.

MyStarilla nopeasti ja mukavasti kahdessa tunnissa Tallinnaan

Tallink Shuttle -laivat Megastar ja MyStar vievät liikematkustajan mukavasti kahdessa tunnissa Tallinnaan, ja after work -iltaristeily kestää viitisen tuntia.

– Olemme paketoineet saman illan risteilyt entistä selvimmin omaksi after work -tuotteeksi. Tällainen vaihtoehto toimii erityisesti silloin, jos ei ole mahdollista lähteä pidemmälle laivamatkalle. Viiden tunnin after work -iltaristeilyllä on sopivasti aikaa syödä hyvin, vaihtaa kuulumiset ja ostaa vielä merihintaiset ostokset.

Vastuullisuus on keskeisessä roolissa Tallink Siljan liiketoiminnassa. Laivaston uusin MyStar on rakennettu Rauman telakalla ja käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua.

–Vastuullisuus nähdään meillä laajasti aina työnantajavastuusta yhteiskuntavastuuseen. Merenkulku on aina ollut myös tärkeä tuonnille ja viennille, sillä valtaosa tavarakuljetuksista tapahtuu meriteitse, Mäkelä muistuttaa.

Lue lisää Tallink MyStarista

Next article