Etusivu » Terveenä työssä » Urheilutoimittaja Mervi Kallio: ”Hyvinvointi inspiroi minua joka päivä”
Työhyvinvointi

Urheilutoimittaja Mervi Kallio: ”Hyvinvointi inspiroi minua joka päivä”

mervi-kallio-formula-hyvinvointi
mervi-kallio-formula-hyvinvointi
Formulakausi pitää urheilutoimittaja Mervi Kallion kiireisenä helmikuusta joulukuun alkuun. Kuva: Aino Mäki

Urheilutoimittaja Mervi Kallio on ollut MTV:llä yli 11 vuotta ja matkapäiviä tulee vuosittain 170. Formulakausi pitää Kallion kiireisenä helmikuusta joulukuun alkuun ja jokainen kisamatka kestää noin viikon.

– Ensi vuonna tulee vielä yksi kisa lisää. Onneksi pystyn nukkumaan missä vain, Kallio naurahtaa.

Moodista toiseen

Uran alussa formulat pyörivät ajatuksissa kotonakin ja Kallion oli vaikea laskeutua kotioloon.

– Nykyään puran matkalaukun heti ja mieheni vie sen vintille. Vaikka reissujen välissä on vain viikko, en halua, että on koko ajan lähdön tunnelma. Aloitankin pakkaamisen aina viime tipassa, koska minulle reissu alkaa matkalaukun hakemisesta.

Vinkkejä huipulta

Kallio keskustelee varikoilla usein kuljettajien fysiikkavalmentajien kanssa. He sanovat ihmisten syövän liikaa lentäessään ja ennen sitä.

– Pyrin syömään lennoilla kevyesti ja juomaan paljon alkoholitonta nestettä. Ohuessa ilmanalassa keho haihduttaa normaalia enemmän, siksi kahvia ja alkoholia kannattaa välttää, Kallio kertoo.

Trainerit kehottavat myös välttämään syömistä yölennoilla.

– Olen huomannut, että näin todella palautuu aikaerosta nopeammin. Veden lisäksi juon puoli litraa elektrolyyttejä, jotta nestetasapaino pysyy mahdollisimman hyvänä.

Teleskooppisauvat kameran jalustapussissa

Kallio on aina liikkunut paljon ja matkatyöstä huolimatta hän treenaa lähes joka päivä.

– Kisaviikonloppuina liikun aina aamuisin. Se on mahtava startti päivälle! Reissussa on hyvä urheilla, koska harvoin kenelläkään on salia niin lähellä kuin hotellissa, Kallio hymyilee.

Matkalaukussa on aina ohut jumppapatja ja pussi erilaisia kuminauhoja.

– Treenaan paljon oman kehon painolla ja hyödynnän kisapaikkojen tarjontaa. Esimerkiksi Belgian Spassa on hyvä lenkkeillä. Maasto on mäkistä, joten otan sauvat mukaan.

Kallio on kunnianhimoinen kuntoilija ja kertoo urheilevansa välillä liiankin kovaa.

– Yritän panostaa hyvälaatuiseen uneen ja opetella, että keho tarvitsee myös kevyempää treeniä. Iltaisin laitan kännykän pois entistä aiemmin, luen kirjaa tai kuuntelen musiikkia. Työasiat eivät enää pyöri öisin mielessä ja uni on syvempää, hän toteaa.

Hektinen arki vaatii parhaat eväät

Terveellinen ruoka auttaa kehoa kestämään rasitusta paremmin ja palautumaan nopeammin.

– Reissatessa tulee syötyä paljon ravintoloissa, mutta yritän aina tehdä annoksista terveellisiä. Syön paljon kanaa tai kalaa ja kasviksia. Harmittaa, jos joudun mössöleivälle. Se tuntuu heti kropassa. Pyrin syömään puhdasta ruokaa, jotta en napostele ja lankea herkkuihin, Kallio sanoo.

Päivät varikolla ovat tiiviitä ja täynnä sosiaalista kanssakäymistä. Onneksi läheiset ymmärtävät Kallion kiirettä.

– Aamurutiiniini kuuluu, että aina meikatessa soitan jollekin ystävälle. Ja on ihanaa, kun rakkaat katsovat formulakalenterista, että pääsenhän varmasti juhliin, hän iloitsee.

Next article