Etusivu » Terveenä työssä » Kotimaiset LED-valaistusratkaisut ammattilaisille
Sponsoroitu

Laadukas ja tehokas työskentely vaatii hyvät valaistusolosuhteet niin työmaalla, tuotantolaitoksissa kuin varastoissakin. Tasainen, varjoton, välkkymätön, sopivan voimakas puhtaan valkoinen valo parantaa työntekijöiden vireyttä, vähentää työskentelyvirheiden ja työtapaturmien mahdollisuutta. Tämä vaikuttaa suoraan yrityksen tuottavuuteen, työhyvinvointiin ja työntekijöiden sitoutumiseen.

Muurametalot Oy:llä on talotehdas Tornion Karungissa. Tehtaan alkuperäinen loisteputkivalaistus alkoi olemaan lopussa, eikä valaistus vastannut 2020 luvun vaatimuksia. Kun yrityksessä huomattiin, että asialle pitäisi tehdä jotain, Muurametalojen tehtaanjohtaja, Mikko Huhta, otti yhteyttä Ledistyksen myyntiin ja pyysi apua tilanteen korjaamiseen. Ledistyksen valaistuksen asiantuntija suunnitteli Dialuxilla tuotantolinjalle nykyaikaisen valaistuksen Muurametalojen toiveiden ja heiltä saatujen kuvien perusteella. Suunnitelmassa tärkeänä pidettiin tasaista ja varjotonta valoa. Valaistuksessa pyrittiin välttämään voimakkaita kontrasteja. Seinien hämäryys koettiin epämiellyttäväksi vanhassa valaistuksessa. Sen takia myös seinät ja katto haluttiin valaista riittävän hyvin.

Vakuuttavan ja kustannustehokkaan suunnitelman sekä hyvien referenssien perusteella Muurametalot päätyi tilaamaan valaistuksen Ledistykseltä. Asennuspartnerina toimi Ledistyksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Ylitornion Sähkö Oy. Tehtaan johtaja, Mikko Huhta sekä talomyyjä Ossi Lepistö kehuivat asentajia. Tuotantotilan vanhan valaistuksen purkaminen ja korvaaminen 150 Ledistyksen Moduled tuoteperheen teollisuusvalaisimella sujui tuotantoa häiritsemättä huomattavasti arvioitua nopeammin.

Kesälomilta palaavat työntekijät hämmästelivät tuotannon uudistunutta valaistusta. ”Tehtaanjohtaja on tehnyt loistavan päätöksen” ”Piirustusten lukeminen onnistuu nyt helposti” ”Työnteko on mukavampaa paremmassa valossa” ”Valolla on vaikutus vireyteen ja mielialaan”.

Ossi Lepistö kiittelee, että valoa on nyt joka paikassa. ”Laajennusosa oli jo aikaisemmin valaistu LED valaisimilla, mutta valaistus oli siellä epätasainen, ja varsinkin seinillä oli voimakkaita kontrasteja. Lisäksi syväsäteilijöiden teho oli hiipunut. Nyt laajennusosassakin on tasainen valo ”.

Muurametalojen valmistus jatkuu Karungissa tyytyväisten työntekijöiden toimesta. Tulevaisuus näyttää valoisalta.Ledistys Oy valmistaa valaisimia Kempeleessä. Yritys on toiminut jo kymmenen vuotta. Valaistuskohteita ovat esimerkiksi teollisuuden tuotanto- ja varastotilat, logistiikkakeskukset, kauppahallit, urheiluhallit ja maatalousrakennukset. Ledistykseltä saa kokonaisvaltaisen valaistusratkaisun tarvekartoituksesta toteutukseen, sisältäen valaistuksen ohjauksen, valaistussuunnittelun, käyttöönoton ja käytön opastuksen. Kotimaisella toimijalla tehtaan tuki on aina helposti ja nopeasti asiakkaiden saatavilla.

Next article