Skip to main content
Etusivu » Terveenä työssä » Pippa Laukan vinkit työpäivää tukevaan ruokailuun
Ravinto

Pippa Laukan vinkit työpäivää tukevaan ruokailuun

Kuva: Jukka Lehojärvi

Urheilulääkäri ja hyvinvointivaikuttaja Pippa Laukka tietää, että laadukas ravitsemus ja tasainen syöminen ovat looginen keino jaksamisen ja työkyvyn parantamiseen.

– Ja vastaavasti epätasainen syöminen on isoin tekninen syömisongelma. Voi hyvin kysyä, millaiset työhön annettavat voimavarat ovat, jos aterioista ja tauoista ei huolehdita, Laukka muistuttaa.

Alla Pippa Laukan vinkit, joilla ruokailu saadaan työpäivää tukevaksi:

1. Suunnittele, mitä aiot syödä, ja valmistele välipalat.

2. Kokoa lounaat ja välipalat lautasmallin avulla: puolet kasviksia, neljännes proteiinia ja neljännes hiilihydraatteja, joissa on matala glykeeminen indeksi.

3. Hyvällä lounaslinjastolla on runsas ja värikäs valikoima kasviksia.

4. Sydänmerkki auttaa valitsemaan terveellisen valmisruoan.

5. Tarkkaile suolan määrää: jos suolaa on 1 gramma 100 grammaa kohti, sitä on paljon.

6. Jos valmisruoassa ei ole kasviksia, tee itsellesi pieni salaatti.

7. Vältä runsasta leivän syömistä, koska se johtaa herkästi kunnon aterioiden unohtumiseen.

8. Kotona kannattaa kokata: saat puhdasta, edullista, lisäaineetonta ja oman maun mukaista ruokaa.

9. Voit helpottaa arkeasi tilaamalla netistä ruokakassin, jolloin saat valitsemiisi annoksiin sekä raaka-aineet että reseptit. 

Next article