Etusivu » Terveenä työssä » Sähköpyörä motivoi liikkumaan
Liikunta

Sähköpyörä motivoi liikkumaan

sahkopyora
sahkopyora
Kuva: Adobe Stock

Sähköpyörä on sähköavusteinen pyörä, joka yleensä vaatii fyysistä polkemista. Polkemiseen saadaan tarvittavaa lisävoimaa pyörän moottorista, jolloin matkat taittuvat ilman hikeä.

Pyöräliitto Ry:n toiminnanjohtaja Matti Koistiselle sähköpyöräilyn aloittaminen tarkoitti elämänmuutosta, jonka myötä kunto on kasvanut ja painokin keventynyt. Koistinen sanoo sähköpyörän soveltuvan kenelle tahansa.

– Sähköpyörällä voi sujuvasti ja nopeasti hoitaa työmatkat ja muut arjen reissut, ja sen kyydissä kulkevat kätevästi myös lapset ja tavarat. Pidempiäkin matkoja on helppo kulkea hikoilematta.

Koistisen mukaan sähköpyörällä voi ajaa myös talvella – nastarenkaita on saatavilla sähköpyörään samoin kuin tavalliseenkin pyörään. Pakkasilla pyörän akku kannattaa kuitenkin viedä mukanaan sisälle, jos pyörää säilyttää ulkona.

– Pakkasilla tavallisella pyörällä polkiessa tulee pikemminkin hiki kuin vilu. Sähköpyöräillessä voi itse säädellä kuinka kuuma tulee, joten talvella sähköpyörän käyttäminen on hyvin miellyttävää. Tekosyyt olla tarttumatta sarviin ovat nollassa.

Sähköpyörä tarjoaa myös yrityksille tehokkaan keinon edistää henkilökunnan terveyttä. Leasing-sähköpyörä samalla palkitsee ja sitouttaa työntekijöitä.

– Se on erinomainen keino motivoida ihmisiä liikkumaan joka päivä. Leasing-paketteja on monia erilaisia, ja sopimus voidaan tehdä kunkin työntekijän omia toiveita ja kykyjä vastaavasta pyörästä, Koistinen kertoo.

Next article