Skip to main content
Etusivu » Ulkoistaminen » Kivuton toimistomuutto ulkoistamalla
Ulkoistaminen

Kivuton toimistomuutto ulkoistamalla

toimistomuutto
toimistomuutto
Kuva: Getty Images

Työpaikan muutto on koko henkilökuntaa stressaava tapahtuma, joka kuitenkin voidaan hoitaa sujuvasti ulkoistamalla koko projekti aina suunnittelusta it-laitteiden kytkentään.

Vaikka ammatti-ihmisten käsiin jätetty muuttoprojekti säästää kaikkien osapuolien aikaa, hermoja ja kokonaiskustannuksia ajatellen usein myös rahaa, moni yritys haluaa silti toteuttaa muuttonsa itse. Kokosimme viisi tärkeää pointtia, jotka puoltavat toimistomuuttojen ulkoistamista osaavalle muutto­firmalle.

1. Yrityksen toiminnan häiriön minimointi muuton aikana

Laadukas muuttoyritys voi hoitaa muuton jopa niin, ettei muutto keskeytä ollenkaan yrityksen toimintaa. Muutto voidaan hoitaa esimerkiksi viikonlopun aikana siten, että työntekijöiden saapuessa maanantaina uuteen toimipaikkaan kaikki on valmiina. Suurin osa muutoista tapahtuu kuitenkin arkipäiväisin, mutta tällöinkin asiansa osaava muuttoyritys hoitaa homman yrityksen toiminnan häiriöt minimoiden.

2. Henkilökunnan tyytyväisyys

Muutto on aina stressi jokaiselle työntekijälle, ei pelkästään johtotasolle tai muuttoprojektista vastaavalle henkilölle. Panostamalla laadukkaaseen muuttoyritykseen henkilökuntasi voi säästää voimavaransa siihen, mitä he parhaiten osaavat.

3. Muuton suunnittelu ja koordinointi laadukkaasti

Muuton organisointiin vaikuttaa moni seikka, esimerkiksi edellisen vuokrasopimuksen päättymisajankohta tai mahdollisten remontti- tai muutostöiden valmistumisajankohta purkupäässä. Erityyppiset irtaimistolajit edellyttävät erilaisia järjestelyjä muuttoautoissa. Yksityiskohtia on paljon, mutta laadukkaalta muuttoyritykseltä saat tarvittaessa projektipäällikön, joka ottaa hoitaakseen koko muuton suunnittelun ja koordinoinnin.

4. Tehokkuus

On helppo arvioida kumpi on tehokkaampi vaihtoehto: satoja muuttoja tehneet ammattilaiset vai omien töidensä ohella muuttoa järjestelevät yrityksesi työntekijät. Anna oman henkilökuntasi keskittyä rauhassa omaan työhönsä sillä välin, kun muuttoalan ammattilaiset keskittyvät muuttoasioihin.

5. Turvallisuus ja luotettavuus

Muuton ammattilaiset tietävät mahdolliset sudenkuopat ja riskit. Älä ota niitä omalle kontollesi. Raskaiden toimistokalusteiden kuljettaminen on riskialtista työtä. Työ- ja ympäristöturvallisuuteen kuuluu muun muassa oikeanlaiset turvavarusteet, oikein mitoitetut vakuutukset sekä tieto siitä, miten mikäkin irtaimistotyyppi liikkuu turvallisesti maantiellä ja päätyy ehjänä käyttöön.

Artikkelia varten haastateltiin yritysmuuton asiantuntijaa.

Next article