Etusivu » Ulkoistaminen » Ota tila haltuun – 6 ideaa viihtyisään toimistotyöskentelyyn
Työhyvinvointi

Ota tila haltuun – 6 ideaa viihtyisään toimistotyöskentelyyn

toimitila
toimitila
Kuvat: Pexels

Yritysten toimitilat ovat muuttuneet työelämän murroksen myötä. Nykyisin tehdään paljon liikkuvaa työtä, joten työntekijät ovat toimitiloissa läsnä aiempaa vähemmän. Kun tilojen tarve ei ole enää kovin suurta, monitilatoimistot ovat yleistyneet.

Kokosimme oheen vinkkejä, jotka edistävät toimistotyöskentelyn viihtyisyyttä, olipa kyseessä monitila tai perinteinen toimisto.

Suunnittele työtilat tekijöiden mukaan

Amerikkalaisen tutkimusyhtiö Genslerin mukaan työpaikalla eniten työskentelyä häiritseviä asioita ovat hälinä ja rauhattomuus. Silti tätä huomioidaan varsin vähän toimitilojen suunnittelussa.

Kiinnitä huomiota akustiikkaan

Avoimissa tiloissa täytyy olla mahdollisimman paljon ääntä imevää materiaalia. Myös neuvottelutilojen ääneneristävyyteen pitää pystyä luottamaan.

Huolehdi hyvästä työergonomiasta

Pitkäaikainen staattinen työ, huono työergonomia ja olemattomat tauot voivat aiheuttaa liudan terveysongelmia. Katso miten, millaisella tuolilla ja missä asennossa istut ja tarkista työpöydän korkeus. Pidä myös säännöllisesti taukoja.

Kiinnitä huomiota ilmanvaihtoon

Onko pää iltapäivällä raskas ja olo väsynyt? Syy voi löytyä huonosta ilmanvaihdosta. Raikas ja sopivan lämmin sisäilma ylläpitää vireyttä, tunkkainen ja turhan lämmin laskee sitä.

Kalusta viihtyisästi

Työpaikan sisustus voi olla jopa keino houkutella parhaita työntekijöitä. Viihtyisä, tyylikäs ja kodikas sisustus lisää työskentelymotivaatiota ja työn mielekkyyttä.

Pidä tilat siisteinä ja kalusteet puhtaina

Säännöllinen imurointi, pintojen pesu ja puhdistus sekä kalusteiden hoito kuuluvat olennaisesti toimitilojen ylläpitoon. Myös pölyä keräävät tasopinnat tulee puhdistaa huolellisesti. Imureissa tulisi olla HEPA-suodatusjärjestelmä, joka poistaa yli 99,97 % siitepölystä, muusta pölystä ja hiukkasista.

Sairauspoissaoloja aiheuttavina influenssa- sekä noroviruskausina tartuntatautien leviämistä estetään perusteellisella siivouksella ja kosketuspintojen desinfioinnilla. Hygienian hallinta on erityisen tärkeää kohteissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä päivittäin.

Next article