Etusivu » Yritystoiminta » Parhaimmillaan ERP-järjestelmä mahdollistaa yrityksen kasvun
Kasvuyritykset

Parhaimmillaan ERP-järjestelmä mahdollistaa yrityksen kasvun

ERP-järjestelmä
ERP-järjestelmä
Digitaaliset automaatiota ja robotiikkaa hyödyntävät prosessit tuovat talouden hallintaan selkeyttä, tarkkuutta ja läpinäkyvyyttä. Kuva: Getty Images

Yrityksen tulevaisuudennäkymät ja -suunnitelmat ovat yksi tärkeimmistä kysymyksistä sopivaa toiminnanohjausjärjestelmää valittaessa.

Millaisia trendejä taloushallinnon ERP-järjestelmissä on tällä hetkellä?

Talouden johtamiseen käytettävät ohjelmistot auttavat yrityksiä yhä enemmän paitsi toiminnan seuraamisessa myös sen ennakoinnissa. Ohjelmistot ovat kehittyneet viime vuosina huimaa vauhtia. Erilaisten data-analyysiohjelmistojen hinnat ovat myös pudonneet suorastaan dramaattisesti. Yhä useammin pk-yritysten taloushallintojärjestelmissä on myös dataa selkeämmin havainnollistavia graafisia raportointiominaisuuksia. 

Miten taloushallinnon automatisointi tukee yritysten liiketoimintaprosesseja? 

Yrityksen talouden tilanteesta on mahdollista saada jatkuvaa reaaliaikaista tietoa silloin, kun talousasiat hoituvat automaattisesti. ERP-järjestelmä on tärkeä osa sähköistä taloushallintoa. Digitaaliset automaatiota ja robotiikkaa hyödyntävät prosessit tuovat talouden hallintaan paitsi selkeyttä ja tarkkuutta myös läpinäkyvyyttä. 

Mitä arvoa ERP-järjestelmä tuo yritykselle? 

ERP-järjestelmä on nykyaikaisen yrityksen toiminnan moottori. Yrityksen kannattaa tähdätä siihen, että taloushallinnon lukuihin saadaan yhdistettyä tarjous- ja tilauskantaa esimerkiksi juuri ERP-järjestelmästä. Tämä kokonaisdata auttaa ennakoimaan yrityksen tulevia näkymiä – töiden hallintaa, tilauksia ja tarjouskantaa. On tärkeää, että yritykset voivat etenkin turbulentteina aikoina tarkastella toimintansa tulevaisuutta.

Miten valita juuri omiin tarpeisiin sopiva ERP-järjestelmä?

Ennen järjestelmän hankintaa kannattaa tarkastella järjestelmän soveltuvuutta sekä yritykselle että toimialalle. Hyvä keino aloittaa selvitys on keskustella muiden saman alan yritysten kanssa. Myös järjestelmän skaalautuvuus tulevan kasvun varalle on tärkeää.

Kysymyksiin vastasi Suomen Taloushallintoliitto ry:n taloushallinnon johtava asiantuntija Janne Fredman.

Next article