Etusivu » Yritysturvallisuus » Ensiapu on kansalaistaito
Turvallisuus

Ensiapu on kansalaistaito

Kaupallinen yhteistyö:
SPR ensiapukurssin sisältö voidaan muokata työntekijöiden todelliseen arkeen soveltuvaksi. Kuva: Punainen Risti Ensiapu Oy
Kaupallinen yhteistyö:
SPR ensiapukurssin sisältö voidaan muokata työntekijöiden todelliseen arkeen soveltuvaksi. Kuva: Punainen Risti Ensiapu Oy

Kun ensiapukurssit räätälöidään työympäristöön ja -tehtäviin sopivin painotuksin, yritykset ja työntekijät saavat koulutuksesta täyden hyödyn.

Ensiaputaitoisista työntekijöistä on yritykselle hyötyä monin tavoin. Ensiapukoulutus vähentää sairauspoissaoloja, lyhentää toipumisaikaa sekä ennaltaehkäisee työtapaturmia. Myös vakavien työtapaturmien määrä vähenee, kun ensiapukoulutus lisää valveutuneisuutta ja edistää työturvallisuusajattelua.

– Tapaturmien ennaltaehkäisevä vaikutus syntyy, kun opitaan tunnistamaan oman työympäristön riskit, SPR Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja ETK Maarit Kuja-Kanto sanoo. 

Työpaikan ensiapukurssilla opituista taidoista on elinikäistä hyötyä myös vapaa-ajalla, harrastuksissa ja kotona. Jokainen voi oppia pelastamaan hengen ja toimimaan ensiapua vaativissa tilanteissa. 

SPR osana yrityksen työturvallisuutta 

SPR ensiapukurssien sisältö räätälöidään aina yrityskohtaisesti – kuhunkin työympäristöön ja työtehtäviin sopivin painotuksin. Tarkoituksena on Kuja-Kannon mukaan havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja ennakoimaan oman työpaikan riskejä.  

– SPR ensiapukurssin sisältö voidaan muokata työntekijöiden todelliseen arkeen soveltuvaksi. Näin koulutuksessa huomioidaan juuri kyseiseen työhön liittyvät vaaranpaikat. 

Kuja-Kannon mukaan SPR ensiapukoulutuksen voi suorittaa lähikoulutuksena, verkossa esimerkiksi webinaarina tai näiden yhdistelmänä, jolloin puolet tehdään lähikoulutuksena ja puolet verkossa. 

– Jokaiselle yritykselle löytyy aivan varmasti sopiva toteutusvaihtoehto, päättää Kuja-Kanto. 

Ensiapu on tärkeää joka organisaatiolle

Punainen Risti Ensiapu on yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotto ohjataan Suomen Punaisen Ristin valmius- ja ystävätoiminnan tukemiseen. 

Next article