Skip to main content
Etusivu » Yritysturvallisuus » Oikein valittu henkilönsuojain sekä suojaa että lisää suorituskykyä
Sponsoroitu

Mari Taskinen

toimitusjohtaja

Smart Original Oy

Henkilönsuojaimet valitaan aina riskien arvioinnin pohjalta – miltä riskeiltä halutaan suojautua? Arvioinneissa eteen voi tulla hankalasti ratkaistavissa olevia päällekkäisiä riskejä. Tyypillinen esimerkki on palosuojatun tuotteen käyttäminen kuumissa työoloissa.

– On tärkeää ymmärtää ero työvaatteiden ja suojavaatteiden välillä. Tavallinen työvaate voi muistuttaa suojavaatetta, esimerkiksi siihen on lisätty heijastimia tai näkyvää materiaalia. Mutta se ei välttämättä täytä standardin huomiovaatteelle asettamia vaatimuksia. Vastamelukuulokkeita markkinoidaan työturvatuotteina, mutta ne eivät suojaa kuuloa. Työvaatteen käyttäminen suojavaatteena voi olla hengenvaarallinen riski – on tapahtunut onnettomuuksia, joissa tavallinen työvaate on syttynyt palamaan. Paljaalla silmällä on vaikea nähdä eroja vaatteiden välillä, siksi on tärkeää käyttää kumppaneita, jotka hallitsevat henkilönsuojainasetuksen, huomauttaa Smart Original Oy:n toimitusjohtaja Mari Taskinen.

Hyvistä materiaaleista valmistetut ja taitavasti suunnitellut vaatteet, jalkineet ja muut suojaimet kestävät käyttöä ja kulutusta. Ne sisältävät kemikaali- tai palosuojan, lisäävät näkyvyyttä työmaalla ja helpottavat kuumissa, kylmissä tai märissä oloissa työntekoa. Samaan suojavaatteeseen voidaan yhdistää useampia suojaominaisuuksia.

Kestävän tuotteen valinta on myös vastuullista. Tarkoituksenmukainen ja oikean kokoinen tuote kestää pidempään käytössä.

Sopiva suojavaate ei tunnu missään

Suojain on henkilökohtainen varuste, jonka istuvuus ja mukavuus vaikuttavat työpäiviin positiivisesti. Varusteet vaikuttavat myös työnantajamielikuvaan – arvostetaanko yrityksessä työntekijöitä. Väärän kokoinen tai huonosti istuva henkilönsuojain hiertää, hankaa tai haittaa työntekoa. Jos paino jakautuu väärin esimerkiksi kypärässä tai työvaatteessa, se voi aiheuttaa rasitusta hartiaseudulle. Erityisen tärkeää ergonomia on jalkineissa. Huonot jalkineet voivat aiheuttaa pitkiäkin sairaslomia.

– Olemme toimineet alalla pitkään, tunnemme asiakkaat, tuotteet ja toimittajat. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa löytämään istuvat tuotteet laajasta ja laadukkaasta valikoimastamme, tarvittaessa jalkaudumme vaikka työmaalle. Sovittaminen on oleellista, sillä vain oikein valittu ja oikean kokoinen suojavaate kestää. Esimerkiksi jos housun lahkeet ovat liian pitkät, polvisuojat eivät tule oikealle kohdalle. Ja jos lahkeita käärii tai lyhentää itse, varoitusvaatteesta lähtee näkyvyyttä, jota lahkeissa on paljon, Taskinen muistuttaa.

– Vielä kriittisempää on valita oikean kokoinen ja mallinen hengityssuojain. Jos se ei istu tiiviisti tai sitä ei osata pukea oikein, se ei toimi. Kuulonsuojaimissa sama juttu. Kun puhelimen saa Bluetoothilla kytkettyä kuulonsuojaimiin, ei ole tarvetta ottaa niitä pois työpäivän akana. Tämä paitsi parantaa turvallisuutta myös tehostaa työntekoa, jatkaa Taskinen.

Hyvin suunniteltu työ- ja suojavaatetus on keskeinen osa työturvallisuutta, ja sen merkitys ulottuu työntekijöiden hyvinvoinnista yrityksen maineeseen ja tuloksellisuuteen.

Pitkäaikaisena kumppanina Smart Original Oy tuntee yritysten tarpeet

• Käyttäjä valitsee tuotteet yhdessä Smart Originalin asiantuntijan kanssa asiakkaalle sovitusta mallistosta.
• Ketteränä toimijana se pystyy reagoimaan äkillisiin tarpeisiin hyvinkin nopealla aikataululla.
• Asiakkaat hyödyntävät kivijalkamyymälää myös uusien työntekijöidensä perehdytykseen.

Lue lisää yrityksellesi hyvin istuvista ratkaisuista!

Next article