Etusivu » Digitalisaatio » Kannattaako yrityksen satsata toiminnanohjausjärjestelmään – no kyllä!
Koronavirus

Kannattaako yrityksen satsata toiminnanohjausjärjestelmään – no kyllä!

Taloushallintoliiton Janne Fredman painottaa ennakoinnin tärkeyttä yrityksen kasvua, menoja sekä investointeja suunniteltaessa. Kuva: Unplash

Janne Fredman

johtava asiantuntija, Taloushallintoliitto

Erilaisten talouspalveluiden myötä yritykset voivat ennakoida tulevaisuutta ja suunnitella kassavirtaansa. Lisäksi palvelut auttavat löytämään verotuksellisesti järkevimmät ratkaisut ja välttämään juridiset sudenkuopat.

Harvan yrityksen liiketoiminnalle riittää ainoastaan kirjanpidosta, veroilmoituksen tekemisestä, palkanlaskennasta ja muista lakisääteisistä velvoitteista huolehtiminen. Usein tukea tarvitaan myös kassavirran hallinnassa, investointien suunnittelussa sekä siinä, minkälaisia ratkaisuja käyttöpääoman hallinnassa ylipäätään on mahdollista käyttää. 

Taloushallintoliiton johtava asiantuntija Janne Fredman painottaa ennakoinnin tärkeyttä yrityksen kasvua, menoja ja investointeja suunniteltaessa.

– Parhaassa tapauksessa kirjanpidon toteumatietoon yhdistellään tietoa myynnin järjestelmästä ja toiminnanohjausjärjestelmästä. Silloin ollaan hyvällä pohjalla kassavirran ja investointien suunnittelussa. 

Fredman muistuttaa, että tilitoimistot pystyvät nykyään yhä useammin tarjoamaan asiakasyrityksilleen myös verotukseen liittyvää konsultointia ja juridiikan palveluita.

Pandemia osoittanut, miten turbulentti maailma voi olla

Digitalisaatio on Fredmanin mukaan ennen kaikkea tuonut jo olemassa olevat palvelut myös pk-yritysten ulottuville. Tarjolla on useita kohtuuhintaisia niin kansainvälisiä kuin suomalaisia laadukkaita toiminnanohjausjärjestelmiä, kuten ValueFrame ja Severa.

– Arjen helpottamisen ja laadun ylläpitämisen sivutuotteena saadaan arvokasta taloudellista informaatiota liiketoiminnan ja projektien kannattavuudesta tai dataa rahoitussuunnittelun pohjaksi, Fredman sanoo. 

Koronaviruspandemia on osoittanut selvästi, miten turbulentti maailma voi olla. Fredman kehottaakin yrityksiä jatkossa entistä paremmin varautumaan yllätyksiin – esimerkiksi lakkoihin ja talouden eri kriiseihin. 

– Jokaisen yrityksen kannattaa jo etukäteen analysoida mahdolliset riskit ja miettiä, millä tavalla rahoitus saadaan mahdollisimman nopeasti järjestettyä riskiskenaarion toteutuessa.

Next article