Skip to main content
Etusivu » Kokoukset ja yritystapahtumat » Kokousvieras viihtyy, kun Turussa satsataan hotelleihin
Tapahtumasuunnittelu

Kokousvieras viihtyy, kun Turussa satsataan hotelleihin

Kuva: Gettyimages.fi

Turku saa kolmen vuoden sisällä kuusi uutta hotellia ja noin 750 hotellihuonetta. Samalla lisääntyvät kaupungin ravintolat ja kokous- ja kongressitilat, joita on jo nyt monipuolisesti. Tarjolla on myös maksutonta tapahtumien suunnittelupalvelua vastuullisella Green Meetings -ajatuksella.

Logomo, Turun Messukeskus, monet auditoriot ja hotellien kokoustilat ovat Turussa jo nyt tehokäytössä, sillä kokoukset ja kongressit kuuluvat erottamattomasti kaupunkikuvaan. Hotellimaailman meneillään oleva murros takaa, että kaupungin suosio tapahtumien järjestämispaikkana vain kasvaa.

Saamme nyt kuusi täysin erilaista ja kiinnostavaa uutta hotellia sekä 750 hotellihuonetta.

– Turun alueella on talouden noususuhdanne muun muassa telakkabisneksen kukoistuksen vuoksi. Tämä johti ennennäkemättömään hotellien rakennusbuumiin. Saamme nyt kuusi täysin erilaista ja kiinnostavaa uutta hotellia sekä 750 hotellihuonetta. Tämän jälkeen meillä on yhteensä noin 3 000 huonetta, kertoo kongressipäällikkö Sari Ruusumo Turku Convention Bureausta.

Tämä Turun kaupungin ja Visit Turun kongressiyksikkö tarjoaa maksutonta suunnittelu- ja asiantuntijapalvelua kotimaisille ja kansainvälisille tapahtumajärjestäjille. Sopivan tilan valinta on Ruusumon mukaan heille kynnyskysymys.

Myös vastuullisuus ja ekologiset ratkaisut painavat kokousmatkailijoiden valinnoissa – niin ateriatoiveissa kuin liikkumisessa.

– Esimerkiksi joukkoliikenneyhtiömme Föli tarjoaa QR-koodisysteemin, jossa jokaiselle kokousvieraalle voidaan ostaa oma QR-koodi. Kuluja tulee kuitenkin vain tehdyistä matkoista. Tämä on ainutlaatuista Suomessa ja tuo selkeitä säästöjä. Etenkin kauniilla säällä moni haluaa kävellä paikasta toiseen.

Lue myös: Turussa tehdään ekologisesti kestäviä kokouksia ja kongresseja

Turussa suurin hotelli-investoija on nyt S-ryhmä 100 miljoonan euron ohjelmallaan. Seuraavaksi se avaa toukokuussa Kupittaalla alueen ensimmäisen hotellin, Original Sokos Hotel Kupittaan. Kupittaasta on kasvamassa kansainvälinen kaupunginosa, jossa on muun muassa Turun Tiedepuisto, yksi kaupungin kolmesta kärkihankkeesta.

– Vanhan vankilan mäelle puolestaan avataan ensi kesänä Hotelli Kakola. Se houkuttelee varmasti kokousvieraitakin tarjonnallaan, johon kuuluu niin oma myymälä ja pienpanimo kuin ravintoloita. Viime vuonna valmistuneen Original Sokos Hotel Wiklundin kokousosaston suosituin tila taas on ollut elokuvasalin tyylinen rento Wauditorio.

Turun uusi kuusikko

  • Original Sokos Hotel Wiklund valmis 2019.
  • Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone valmis 2019.
  • Original Sokos Hotel Kupittaa avataan toukokuussa 2020.
  • Hotelli Kakola valmis kesällä 2020.
  • Uusi Scandic Hamburger Börs valmis syksyllä 2021.
  • Radisson Blu Marina Palace Hotellin uudisrakennuksen rakentaminen alkaa lähiaikoina.

Lisää tapahtumista Turussa: meetturku.fi

Next article