Etusivu » Kokoukset ja yritystapahtumat » Turku goes Green – kongressin koko suunnittelu tähtää vihreään toteutukseen
Vastuullisuus

Turku goes Green – kongressin koko suunnittelu tähtää vihreään toteutukseen

turku-ekologiset-kongressit-messut-tapahtumat
turku-ekologiset-kongressit-messut-tapahtumat
Kuvat: Unsplash

Turku saavuttaa 800 vuoden kunnioitetun iän vuonna 2029 ja aikoo juhlia synttäreitään julistautumalla hiilineutraaliksi kaupungiksi.

Suositussa kongressikaupungissa Turussa ekologisuus on mukana kokousten ja kongressien toteutuksessa alusta asti. Kongressipäällikkö Sari Ruusumon mukaan jo hakuvaiheessa kokoustalo, iltajuhlakohteet ja hotellit valitaan asiakkaan kanssa kävelymatkan päästä toisistaan.

– Jos kävelymatka ei onnistu, suositaan Varsinais-Suomen alueellista joukkoliikennettä FÖLIä.

FÖLI-joukkoliikenteen uusi hieno palvelu mahdollistaa delegaateille etukäteen hankittavan QR-koodin, jonka voi laittaa kuvana esimerkiksi nimilappuun tai pääsylippuun.

– Kongressin tai tapahtuman järjestäjä maksaa jälkikäteen vain ne nousut, jotka delegaatit ovat tosiasiassa käyttäneet, Ruusumo painottaa. 

Niinpä – jos ilma on hyvä ja suurin osa kuitenkin kävelee, miksi pitäisikään maksaa kalliista kuljetuksesta, joka jää käyttämättä? 

Lue myös: Suomessa panostetaan kestävyyteen ja turvallisuuteen

Luomuruokaa ja maailman parasta vettä

Kestävyyttä ja luonnonmukaisuutta suositaan myös kongressivieraille tarjottavassa ruoassa, joka valitaan sesongin tuotteista. Pöydissä on esimerkiksi kotimaisia kasviksia, juureksia sekä kalaa – ja Ruusumon iloksi yhä vähemmän lihaa.

– Turussa on toteutettu jopa vegaanisia illallisia ja saatu tästä loistavaa palautetta. Biologien kongressissa kesällä taas haluttiin vähempiarvoisiksi miellettyjä kaloja kuten lahnaa maukkaina murekepihveinä.

Kaupunkiin tutustuminen voidaan tehdä kävelykierroksena tai jopa sauvakävelynä, näin saadaan vähän sykettäkin nousemaan.

Turun historiallinen keskusta sekä Aurajoen kaunis ranta tarjoavat vieraille paljon silmänruokaa, ja niihin tutustuminen kävellen tuo vapaa-aikaan mukavasti myös liikunnallisuutta.

– Kaupunkiin tutustuminen voidaan tehdä kävelykierroksena tai jopa sauvakävelynä, näin saadaan vähän sykettäkin nousemaan, Ruusumo innostaa. 

Kongressin viestintä jakaa lisätietoa erilaisista vihreistä valinnoista sekä muun muassa siitä, että juomavesi on Suomessa maailman parasta. Ruusumo kertoo, ettei pullovettä tarjota eikä lahjoja anneta.

– Vieraita valaistaan mihin kokouksen aiheeseen liittyvään hyväntekeväisyyskohteeseen lahjarahat on lahjoitettu. Useille myös se, että Suomessa eivät muoviset juomapullot päädy roskien sekaan, on täysin uusi ja iloinen asia.

Retrokasseja pitkä-aikaistyöttömien panoksella

Turun kaupungin Valmennuspisteessä tehdään monenlaista käsityötä, jonka avulla pyritään kuntouttamaan pitkäaikaissairaita takaisin työelämään. Ennen ulkomailta tilatut delegaattikassit tehdään nyt käsityönä retrohenkisistä ylijäämäkankaista ja pakkojen päätypaloista. Värikkäissä ja persoonallisissa kasseissa lukee tulevan juhlavuoden kunniaksi ”Urban Legends since 1229”.

Next article