Skip to main content
Etusivu » Terveenä työssä » Treeni keskellä työpäivää parantaa keskittymiskykyä ja vähentää stressiä
Liikunta

Treeni keskellä työpäivää parantaa keskittymiskykyä ja vähentää stressiä

tyo-liikunta
tyo-liikunta
Kuva: Getty Images

Vincit CoOp Oy (aiemmin Vincit Helsinki Oy) on treenannut nousujohteisesti jo kaksi vuotta LUPAUS hyvinvointistudion perustajan, Personal Trainer Riina Laaksosen johdolla.

Valmennuksen tavoitteena oli kohottaa kuntoa ja tarjota vaihtoehtoja sekä uusia ideoita liikuntaan, sillä osa Vincitin porukasta oli jo lähtötasoltaan erinomaisessa kunnossa. Lisäksi tavoitteena oli lisätä liikuntaa ja saada se omatoimiseksi osaksi arkea henkilöillä, joiden kohdalla näin ei vielä ollut.

Valmennus suunniteltiin yhdessä Vincit CoOp:n toimitusjohtajan Teemu Uotilan kanssa. Valmennukseen osallistuminen oli vapaaehtoista. Vincit tarjosi valmennuksen työntekijöilleen, sillä yksi yrityksen toimintaa johtavia ajatuksia on työntekijöiden tyytyväisyys. Fyysinen kunto vaikuttaa suoraan onnellisuuteen ja työssäjaksamiseen, samoin kuin hyvä mieli välittyy eteenpäin sekä työtovereille että asiakkaille.

Treeni keskellä päivää lisää aivojen aktiivisuutta

Liikkuminen kohentaa mielialaa, lisää myönteisiä tunteita ja vähentää stressiä. Se vaikuttaa myönteisesti tarkkaavaisuuteen lisäämällä aivojen tilavuutta sekä aktiivisuutta. Ottamalla keskellä päivää hetki itselle, keskittymiskyky paranee loppupäivän ajaksi huomattavasti.

Lue myös: Vihersisustus on tehokas stressinpoistaja ja ilmanraikastaja

Treeni saa tehokkaasti ylimääräiset häiriötekijät pois mielestä, ja aivoissa vallitseva ruuhka helpottaa. Treenin jälkeen on taas helpompi fokusoitua tekemiseen, ja luovuus sekä tehokkuus kasvavat.

Liikkuva ihminen on onnellinen ihminen

Valmennukseen osallistuneet henkilöt olivat todella motivoituneita ja tulivat paikalle poikkeuksetta, vaikka aikataulut ja palaverit olisivat painaneet päälle. Kiireinen ja hektinen työelämä imevät usein mehut ja työpäivän jälkeen saattaa tuntua haastavalta lähteä vielä liikkumaan. Tämä taklattiin sijoittamalla treenit keskelle päivää. Valmennukseen osallistuneet oppivat, että on mahdollista tehdä hyvinkin tehokas treeni lyhyessäkin ajassa.

Erityisen tyytyväisiä osallistujat olivat parantuneeseen energiatasoonsa ja totta kai lihaskunnon, aerobisen kunnon ja liikkuvuuden kasvamiseen. Energiatason ja fyysisen kunnon paranemisen lisäksi vincitläiset ovat olleet ennätysvähän sairaana. Sairaspoissaoloja/ henkilö on Vincitissä keskimäärin vain vajaat 2 päivää/vuosi.

Riina Laaksonen, personal trainer, hyvinvointistudio LUPAUS:”Valmentajana minulle palkitsevimpia hetkiä olivat ne, kun osallistujat kertoivat itse tekemistään harjoituksista ja pyysivät uusia vaihtoehtoja itsenäiseen treenaamiseen. Liikunnan ilon löytyminen ja itsenäinen harjoittelu olivat juuri niitä asioita, joita alun perin toivoimme saavuttavamme, sillä ne ovat asioita, jotka varmistavat sen, että harrastus ja uudet tavat jäävät elämään valmennuksen jälkeenkin.”

Next article