Etusivu » Yritysturvallisuus » Tavoitteena iskunkestävä digitaalinen yhteiskunta
Sponsoroitu

Antti Nyqvist

sihteeri, Digipooli, valmiuspäällikkö

Digipooli tuo huoltovarmuuden kannalta keskeiset yritykset ja viranomaiset yhteen. Tarkoituksena on kasvattaa yhteiskunnan resilienssiä kyberhäiriötilanteissa.

– Suomessa selvitään kyberhäiriötilanteista hyvin, ja meidän tehtävämme on auttaa yrityksiä vahvistamaan omaa osaamistaan entisestään, Digipoolin sihteeri, valmiuspäällikkö Antti Nyqvist toteaa.

Harjoittelu on parasta varautumista

Huoltovarmuusorganisaation Digipooli kokoaa yhteen eri toimitusketjuissa kriittisiä yrityksiä ja tuottaa tukea ja materiaaleja, jotka helpottavat digitaalisen turvallisuuden kehittämistä ja häiriöihin varautumista.

– Jos harjoittelee, säästää aikaa ja rahaa, koska toipuu nopeammin. Jos taas yhteiskunnan tukea ei ole laajojen häiriöiden sattuessa, yritykset voivat kaatua kokonaan, Nyqvist konkretisoi.

Suomen digitaalinen turvallisuus ja hyvät toimintaolosuhteet ovat siis yrityksille kilpailuetu. Mutta monet ovat vasta heräämässä kyberhäiriöihin.

– Kun hyökkäys osuu omiin rajapintoihin, toimintakyvyn ylläpitäminen ja nopea toipuminen ovat elintärkeitä. Yhdessä harjoitteleminen taas on välttämätöntä, jotta yhteistyö on saumatonta. Tulemme mielellämme myös käymään ja sparraamaan tarpeellisista investoinneista, Nyqvist kertoo.

TIETO20 starttaa helmikuussa 2020

Vuoden 2020 harjoitukseen Digipooli on kutsunut elintarvikkeisiin, niiden jakeluun ja ketjun palvelutuottajiin kuuluvia yrityksiä. Viranomaisista mukana ovat ainakin Kyberturvallisuuskeskus ja poliisi.

Harjoituksen erilaiset kyberhäiriöskenaariot auttavat yrityksiä kehittämään omaa varautumistaan, hallitsemaan toimintansa jatkuvuutta ja suuntaamaan häiriön vaikuttavuudesta tekemäänsä kriisiviestintää tehokkaasti.

– TIETO20 loppuu syyskuussa, jolloin meillä on kolmen päivän peli, missä kaikkea opittua testataan käytännössä. Harjoituksen tarkoituksena on auttaa yrityksiä turvaamaan liiketoiminnan jatkuvuus sekä itse että verkostona, ja kehittää yhteistyötä ja viestintää myös viranomaisten kanssa, Nyqvist summaa.

Next article