Etusivu » Älykäs kauppa » Turvallisuus lisää tehokkuutta
Sponsoroitu

Pasi Halmisto kouluttaa putoamissuojainten käytössä.

Valjaiden varassa roikkuessa tajunnanmenetys voi tapahtua jo muutamassa minuutissa. Siksi putoaminen on estettävä, ei vain pysäytettävä sen jo tapahduttua. Ja juuri siksi putoamissuojaus ja siihen kouluttautuminen on niin olennaista. 

Sitä tarjoaa Vandernet Oy, jo kolmekymmentä vuotta toiminut suomalainen maahantuoja ja työturvallisuuden asiantuntijayritys.

– Koulutamme lumenpudottajia, verkonrakentajia, paperikoneen hoitajia – kaikkia, jotka putoamissuojausta tarvitsevat. Putoamissuojauksessa on kymmenisen osaamista edellyttävää seikkaa, kuten ankkuripisteen ja turvaetäisyyden määrittäminen. Oikea käyttö vaatii opettelua asiantuntijan johdolla, korostaa Pasi Halmisto, yksi Vandernetin kolmesta kouluttajasta.

Ohjelmat räätälöidään osallistujien ja tarpeen mukaan tilaajan toivomissa ympäristöissä eri puolilla Suomea tai Vandernetin koulutuskeskuksessa Helsingissä. Useimmiten aloitetaan maan tai lattian tasolta, varusteisiin tutustumisella ja niihin sonnustautumisella. Perustason koulutusta voi syventää myöhemmin jatko-opinnoilla. Oma lukunsa on myös pelastamisen opettelu. Kaikkea ei voi jättää pelastuslaitosten varaan.

Turvallisuuden ohella kouluttautuminen edistää myös tuottavuutta.

Italialainen CT- Climbing Technology valmistaa putoamissuojaimia ammattilaiskäyttöön. Tuotetiedot, käyttöohjeet sekä määräaikaistarkastuslomakkeet löytyy suomen kielellä.

– On tärkeää, että koulutus tapahtuu omalla kielellä, ei voi jättää mitään väärinymmärtämisen varaan, Halmisto korostaa ja kertoo konkareidenkin uudesta innosta ja asenteesta koulutuksen jälkeen.

Hae lisätietoja putoamissuojainkoulutuksista >>

Next article