Etusivu » Yritystoiminta » Avoin Odoo haastaa vanhat kankeat ERPit
Sponsoroitu

Petri Heino

perustajajäsen, SprintIT Oy

ERP-järjestelmäprojektin ei tarvitse olla maratonkestävyyttä vaativa ponnistus.

Iisakinkirkko ja muita iäisyysvertauksia leijuu ympärillä kun keskustelunaiheeksi tulee toiminnanohjausjärjestelmä (ERP). Toiminnanohjausjärjestelmän mielletään olevan järkälemäinen hankalasti integroitavissa oleva vyyhti, joka runnotaan yrityksiin ja odotetaan, että yritys ryhtyy toimimaan järjestelmän ehdoilla.

– ERP-hankkeisiin liittyy melkoisia kauhukuvia, toteaa SprintIT Oy:n perustajäsen Petri Heino.

– Mutta meillä asiat ovat oikeastaan täysin päinvastoin. Projektin ei tarvitse olla kankea ja kustannuksiltaan kallis, sillä toimintamalli voi olla myös ketterä ja käyttöönotto nopeaa, Heino sanoo.

Käyttäjälähtöisyys keskiössä

Kankeiden ERPien kampittaja on nimeltään Odoo, joka on globaaleille markkinoille kehitetty laaja-alainen toiminnanohjausjärjestelmä ja sillä on yli 5 miljoonaa käyttäjää yli 140 maassa. Odoon toiminta perustuu avoimeen lähdekoodiin, jonka parissa työskentelee kymmeniätuhansia ohjelmistokehittäjiä. Asiakkaan vinkkelistä tämä tarkoittaa sitä, että kehitystyö on jatkuvaa ja dynaamista.

SprintIT:n on tarjonnut eri kokoluokan Odoo-ratkaisuja nyt reilun kuuden vuoden ajan ja Heino kuvailee kysynnän kasvavan voimakkaasti.

Teknologialla on erilaiset käytettävyysvaatimukset kuin muutama vuosi sitten.

– Yritykset etsivät nykyaikaisia ratkaisuja toiminnan digitalisointiin. Teknologialla on erilaiset käytettävyysvaatimukset kuin muutama vuosi sitten: työn pitää hoitua helposti ja päätelaitteesta riippumatta.

Palikka kerrallaan tai kerralla kaikki 

Sen sijaan että yritykseen hankitaan kerralla kaikki, Odoo-järjestelmää voidaan rakentaa ikään kuin legopalikka kerrallaan. Odoo koostuu yli 30:stä keskenään yhteensopivasta toiminnosta.

– Liikkeelle voi lähteä ottamalla vaikka myynnin, asiakkuuksien hallintajärjestelmän ja markkinoinnin työkalut, ja tarpeiden kasvaessa lisätä uusia toimintoja.

– Tai asiakas voi hankkia kattavan järjestelmäkokonaisuuden alkaen verkkokaupasta aina taloushallinnon toimintoihin asti, Heino sanoo.

Odoon skaalautuvuus ja kustannusrakenne madaltavat kynnystä lähteä ERP-projektiin, oli kyseessä sitten iso tai pienempi hanke.

Odoo vähentää virheitä ja nopeuttaa tiedon käsittelyä

Odoon modulaarisen rakenteen vuoksi kaikki järjestelmässä oleva tieto synkronoituu keskenään automaattisesti. Esimerkiksi kun päivitetään asiakkaan tietoja, sama tieto ui automaattisesti markkinoinnin, myynnin ja laskutuksen dataan sekä tarvittaessa kirjanpitoon.

– Tämä vähentää valtavasti manuaalista työtä ja minimoi inhimillisiä virheitä. Kun tieto on yhdessä järjestelmäkokonaisuudessa, myös turhat aikaviiveet poistuvat, toteaa Heino.

Lue miten otat toiminnanohjauksen ketterästi ja kustannustehokkaasti käyttöön SprintIT:n kanssa.

Tutustu tarkemmin Odooseen >>

Odoo S.A on belgialainen, 2005 perustettu, all-in-one avoimen lähdekoodin yritysohjelmistojen toimittaja. Odoo S.A. työllistää lähes 1000 henkilöä Yhdysvalloissa, Belgiassa, Luxemburgissa, Intiassa, Hong Kongissa ja Dubaissa. Odoolla on maailmanlaajuisesti 5 miljoonaa käyttäjää pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Odoo-asiakkaita auttaa 2500 virallista Odoo-partneria yli 140 maassa.

SprintIT Oy kehittää asiakkaidensa kilpailu- ja kasvukykyä tiedon saatavuuden ja -käsittelyn avulla. SprintIT on perustettu vuonna 2014 ja valittiin kesällä 2020 ehdolle Euroopan parhaaksi Odoo-kumppaniksi. SprintIT:llä työskentelee 40 modernin toiminnanohjauksen asiantuntijaa, jotka ovat auttaneet jo yli sataa suomalaista yritys- ja yhteisöasiakasta Odoon käytössä.

Next article