Etusivu » Yritystoiminta » Suomalaisille työmaille kehitetty AMO-rakennusteline uudistuu – menestystarinan salaisuus on pitkäaikainen yhteistyö
Sponsoroitu

AMO-rakennustelinesarja sai nyt syyskuussa 2020 uudet nimet ja uudet käyttöohjeet. Nimet ovat Harri, Olli ja Aino. Siurossa pursotetut alumiiniset rakennustelineet ovat kannatelleet rakentajia jo vuodesta 1982. Jatkuva tuotekehitys varmistaa, että helposti kasattavat ja muuntautumiskykyiset telineet palvelevat heitä myös tulevaisuuden työmailla.

Hämäläisvalmisteiset telineet ovat tunnettuja muuntautumiskyvystään, kestävyydestään, turvallisuudestaan ja siitä, että varaosia on luotettavasti saatavilla. Muunneltavuutensa ansiosta AMO-rakennustelineet soveltuvat sekä uudisrakentamiseen että saneeraustyömaille, niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Niitä käytetään myös teollisuuden kunnossapitotöissä, sekä työskentelyalustoina esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa, huoltotöissä ja myymälöissä. 

”AMO-telineiden osat ovat keskenään yhteensopivia, ja meiltä saa nopeasti varaosat puuttuvien tilalle. Näin telineitä, joista puuttuu osia, ei tarvitse romuttaa, eikä töitä tarvitse tehdä puutteellisesti kootuilla telineillä”, kertoo Machineryn aluemyyntipäällikkö Seppo Halme, joka on yksi AMO-telineen kehittäjistä. 

Kun samaa telinettä voi muutamalla vaihto-osalla muunnella niin sisä- kuin ulkokäyttöön, pienempiin ja isompiin urakoihin, säästyy myös selvää rahaa. Useita eri telinekokoja ja -tyyppejä ei tarvita.

Nopeasti koottava ja kestävä teline sopii työmaan arkeen 

AMO-rakennustelineissä on vain vähän irto-osia, ja ne voi rakenteen ansiosta kasata ilman työkaluja. Telinettä on miltei mahdoton kasata väärin, mikä tarkoittaa, että se on myös turvallinen käyttää. 

AMO-rakennustelineet voidaan myös tarvittaessa korjata. Vaikka telineiden runko on paksun seinämävahvuutensa ansiosta kestävä, kolhuja saattaa silti syntyä erityisesti purkamisen ja kuljetuksen yhteydessä. 

Alumiini materiaalina kestävä ja kierrätettävä 

AMO-rakennustelineistä on niiden miltei 40-vuotisen historian aikana tullut lähes käsite rakennusalalla. Syy siihen on epäilemättä telineiden erinomainen kestävyys, turvallisuus ja tukeva rakenne. Ominaisuuksien taustalla on suunnittelutyön lisäksi raaka-aine: alumiini. 

”Oikein käytettynä alumiininen rakennusteline on todella pitkäikäinen. Alumiini muodostaa olosuhteita vastaan luonnollisen oksidikerroksen, mikä suojaa alumiinia korroosiota vastaan. Alumiini kestää Suomen haastavia sääolosuhteita terästä ja puuta paremmin”, kehuu AMO-rakennustelineitä valmistavan Purson rakennuttamisen avainasiakaspäällikkö Lauri Hautanen.

Alumiinin rakenteellinen lujuus ei kärsi, vaikka se sulatettaisiin ja käytettäisiin uudelleen useita kertoja. Siksi myös kierrätysalumiininen rakenne kestää suomalaisille työmaille turhankin tuttuja vaihtelevia sääoloja. Alumiinilla on myös muita etuja: se on kevyt materiaali, mutta sillä saadaan rakennustelineisiin hyvä jäykkyys. Se puolestaan tarkoittaa, että teline on tukeva ja kuitenkin kevyt koota ja kuljettaa. 

Kotimainen tuotanto takaa telineiden ja varaosien hyvän saatavuuden 

Sekä Machinery että Purso ovat pitkän linjan kotimaisia yrityksiä, joita yhdistää halu tukea kotimaista työtä ja tuotantoa. Paikallisuus ja luotettavuus ovat tärkeitä tekijöitä myös AMO-rakennustelineitä ostaville asiakkaille. Heidän näkökulmastaan lähellä sijaitseva tuotanto ja yritys tarkoittaa ennen kaikkea luotettavuutta. 

”Moni on varmasti kuluvana vuotena miettinyt teollisuudessa hankintaketjujaan uudelleen, ja haluaisi pitää toimittajat entistä lähempänä”, Hautanen pohtii. 

Halme puolestaan muistuttaa, että kahden pitkän linjan vakavaraisen yrityksen yhdessä kehittämän ja valmistaman tuotteen jatkuvuuteen voi luottaa.

”Saamme kiitosta siitä, että jopa asiakkaat, joilla on aivan ensimmäiset alkuperäiset AMO-telineet käytössä, saavat niihin edelleen vara- ja lisäosia. Valmistamme niitä vieläkin”, Halme hymyilee.

Urakka edessä? Tutustu uudistuneeseen AMO-rakennustelineperheeseen osoitteessa www.machinery.fi.

Next article