Etusivu » Terveenä työssä » Tykypäivä kuuluu moderniin yrityskulttuuriin
Sponsoroitu

Millaisia olivat entisajan työhyvinvointipäivät? Puolipakollista pakertamista pururadalla tai seisoskelua kentän laidalla. Pahimmillaan kosteita laivaristeilyjä ilman sen suurempaa ohjelmaa. Tilaisuuksia, joita työnantajan oli pitkin hampain, pakolla, jonkin pykälän mukaan järjestettävä.

Nykyään tilanne on toinen. Tyky-päivät ovat osa itseään ja henkilöstöään kunnioittavan yrityksen itsestään selvää toimintaa. Järjestämättä jättäminen olisi oudoksuntaa keräävä stigma. Samoin on muuttunut päivien sisältö.

HJK Hyvinvointipalvelujen tarjonta, ja yhteistyöverkostot ovat luoneet Helsingin ytimeen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistämisen keskuksen. Stadion tekonurmineen, seminaaritilat, ravintola ja saunat tarjoavat tyky-päiville urheiluopistotasoiset puitteet.

Päivät eivät ole hyllytavaraa. Ohjelmat räätälöidään aina yritysten kanssa toiveiden ja tavoitteiden mukaisiksi. Toiset haluavat enemmän hikoilua, jotkut painottavat hauskanpitoa ja yhteisöllisyyttä. Seikat eivät tietenkään ole toisiaan poissulkevia. Hyvinvointi on kokonaisuus.

– Ehdotamme asiakkaille lajeja, joita valikoimassamme on 25, kevyempiä tai raskaampia, rauhallisempia tai hauskanpitolajeja, kuten ’terve selkä’ -joogaa, rugbya, kuplafutista, tai jotain siltä väliltä, frisbeegolfia tai jousiammuntaa. Haluamme madaltaa liikkumisen kynnystä ja luoda hyvän mielen päivän, valottaa periaatetta HJK:n hyvinvointipäällikkö Hanne Vilpponen.

Yksi päivä ei toki elämää muuta. Motivaatio elämäntaparemonttiin, tai konkreettisemmin johonkin lajiin, lähtee aina yksilöstä itsestään. Into liikkumiseen voi syttyä lajikokeiluista, syvempään muutokseen eväitä antavat luennot. HJK Hyvinvointipalveluiden tarjonnassa on puheenvuoroja esimerkiksi ravinnosta, unesta ja palautumisesta sekä tiimityön merkityksestä menestykselle toimitusjohtaja Aki Riihilahden suulla.

Onnistuneet tyky-päivät tarjoavat tiivistetysti avaimet hyvinvoivan työyhteisön rakentamiseen.

Hanne Vilpposen mukaan onnistuneet tyky-päivät tarjoavat tiivistetysti avaimet hyvinvoivan työyhteisön rakentamiseen: oivalluksia, inspiraatiota ja sytykkeitä liikuntaan sekä uusiin lajeihin; aihioita kokonaisvaltaisesti terveellisempään elämäntapaan sekä yhdessäoloa ja yhteishengen nostattamista. HJK Hyvinvointipalveluiden järjestämissä tilaisuuksissa yhtenä ohjenuorana onkin pitää pilke silmäkulmassa. Yhtenä lajina voi olla vaikkapa olutjooga.

Työhyvinvointi on murroksessa. Ennen laskettiin kuinka paljon säästyy rahaa, jos väki on terveempää. Nyt yritysten asenne ja tahtotila on myönteisempi. Näkökulma on yksilössä, ei organisaatiossa. On tapahtunut selkeä muutos. Syyt ovat loogisia.

– Rekrytointi, varsinkin epäonnistunut, on kallista. Vielä pahempaa on menettää avaintekijä. Kun hyvä tyyppi on löytynyt, hänestä on syytä pitää kiinni huolehtimalla. Parhailla on kysyntää eikä raha välttämättä ratkaise. Tyytyväinen työntekijä, kuten koko yhteisö, on myös tuloksekkaampi, Vilpponen tiivistää.

Miksi tyky-päivät ovat yrityksille tärkeä investointi?

1. Yksilön hyvinvointi on yrityksen hyvinvointia: vaikutus yrityksen tulokseen.

2. Yhdessä liikkuminen ja yhdessäolo kasvattavat yhteishenkeä.

3. Tyky-päivät ovat vastuullisen ja henkilöstöstään välittävän työnantajan, ei ainoastaan rahassa mitattava, velvollisuus: rekrytoinnin ja sitouttamisen olennainen osa.

HJK Hyvinvointipalveluiden tykypäivä -esimerkki:

8.45 Buffet-aamiainen
9.30 Varusteiden vaihto Bolt Arenan VIP-pukuhuoneissa ja siirtyminen areenalle
9.45 Liikunnalliset aktiviteetit: esimerkiksi kuusi lajikokeilua, joista jokainen valitsee kolme:
• Mindfulness
• Qigong
• Kuplafutis
• Frisbeegolf
• Jousiammunta
• Olutjooga
11.45 HJK-Jalkapallokoulu
12.30 Suihkut ja saunat
13.00 Lounas
14.00 Luento: Aki Riihilahti – yhteistyön ja tiimityön merkitys menestyvään työyhteisöön

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

hyvinvointi.hjk.fi

Hanne Vilpponen, hyvinvointipäällikkö
044 776 6551, [email protected]

Next article