Etusivu » Logistiikka » Logistiikan kehittäminen vaatii ajantasaista asiantuntemusta
Sponsoroitu

Logistiikka on kiinteä osa lähes jokaisen yrityksen operatiivista toimintaa, oli sitten kyseessä materiaalilogistiikka, tuotantotoiminnot, varastointi tai toimitusketjujen hallinta. Vaikka yrityksen logistiikkatoimintojen kehittäminen on jatkuvaa, se vaatii toisinaan myös suurempia yksittäisiä kehitysharppauksia ja investointeja, jotta pysytään liiketoiminnan muutoksessa mukana.

– Suurien investointien kohdalla on järkevää käyttää aikaa hankkeen huolelliseen suunnitteluun ja toteutuslaajuuden arviointiin. Tyypillisesti yrityksissä ei tule ihan joka vuosi vastaan esimerkiksi automaattivaraston tai kokonaisen logistiikkakeskuksen suunnittelua, jolloin myöskin kokemus vastaavista hankkeista ja niiden sudenkuopista saattaa olla rajallista, toteaa EP-Logistics Oy:n konsultti Oskari Ristola.

Tyypillinen haaste yritysten logistiikan, niin kuin muunkin toiminnan, kehittämisessä on yrityksen sisäisten resurssien ja ajantasaisen asiantuntemuksen riittävyys.

– Konsultin käytössä on myös se hyvä puoli, että projektille saadaan nopealla aikataululla tarvittava asiantuntija tai kokenut projektipäällikkö, jonka aika on allokoitu projektille, ja hommat saadaan oikeasti etenemään, kertoo EP-Logisticsin vanhempi konsultti Hannu Ranta.

Palveluita logistiikkastrategioiden kehittämisestä ratkaisujen käytännön toteutukseen

Riippumaton EP-Logistics Oy palvelee 20 asiantuntijan voimin koko logistiikan kenttää niin teollisuudessa, kaupassa, satamissa kuin julkishallinnossa ja terveydenhuollossakin. EP-Logistics on yksi Suomen vanhimmista logistiikan suunnittelu- ja konsulttitoimistoista.

– 50 toimintavuotemme aikana olemme kehittäneet suunnittelumenetelmiä ja työkaluja logistiikan strategiseen kehittämiseen. Käytössämme ovat monipuoliset laskenta- ja analysointiohjelmat sekä simulointiohjelmat ja visualisointityökalut, kertoo Ranta.

EP-Logistics on yksi Suomen vanhimmista logistiikan suunnittelu- ja konsulttitoimistoista. Kuva: Johanna Lind

– Meidän töistämme jää aina konkreettinen lopputulos, toteutettavissa oleva suunnitelma. Tämä voi olla esimerkiksi tuotantolaitoksen konseptisuunnitelma, automaattivaraston toiminnallinen suunnitelma tai ICT-järjestelmän määrittelydokumentti. Usein tehtyjen määrittelyiden yhteydessä edetään myös toteutukseen, lupaa EP-Logisticsin johtava konsultti Ville Hyvönen.

Ota yhteyttä tai tutustu palveluihin

Next article