Edellinen työnantaja, Espoon Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan kongressikeskus Dipoli, oli päättänyt, ettei tapahtumatekniikan vuokrausta jatketa tulevaisuudessa. Huoli työpaikoista sai työntekijät toimimaan, ja nopeasti kehittyi ajatus oman yrityksen perustamisesta.

"Yrityksen toiminnan kantavina arvoina ovat olleet vastuullisuus ja asiantuntemus."

Idean isä oli AV-teknikko Esa Hemmilä, kohta aloittavan uuden yrityksen toimitusjohtaja. Asiat sovittiin muutaman kollegan kesken, ja idea sai lopullisen sinettinsä Suomen Kongressitekniikka Oy:n perustamiskokouksessa. Yhtiön toimialaksi kirjattiin ”kongressiteknisten laitteiden myynti, tuonti, valmistus ja vuokraus sekä kongressiteknisen alan konsultointi”.

Sittemmin kolmessa vuosikymmenessä tekniikka ja vaatimukset ovat kehittyneet paljon. Siellä missä audio aiemmin soljui analogisesti kaapeleissa, virtaa johtimissa nyt nollia ja ykkösiä. Kehityksen mukana pysyminen on vaatinut huomattavia panostuksia, mutta pitämällä laitekannan tuoreena, olemme aina voineet tarjota tapahtumiin laadukkaita teknisiä ratkaisuja.

Yrityksen toiminnan kantavina arvoina ovat olleet vastuullisuus ja asiantuntemus. Sellaista tapahtumaa ei ole tullut vastaan, etteikö haasteeseen olisi tartuttu. Myös moni kokoustila on tullut vuosien saatossa tutuksi ja ympärillemme on rakentunut yhteistyökumppaneiden sekä osaajien laaja verkosto. Olemme saaneet seurata läheisen ammattiryhmän, simultaanitulkkien, työskentelyä ja vastata alan kehittyviin tarpeisiin.

Suurin kiitos kuuluu tietenkin kaikille asiakkaillemme, joita olemme vuosien saatossa saaneet palvella. Hyvä yhteistyö ja vuorovaikutus asiakkaan sekä tulkkien kanssa ovat toimineet reseptinä nyt jo tuhansissa onnistuneissa tapahtumissa ja kansainvälisissä kongresseissa. Näitä perinteitä kunnioittaen odotamme innolla tulevia vuosia.

 

Kirjoittaja Rauno Lahti on Suomen Kongressitekniikka Oy:n toimitusjohtaja.

Suomen Kongressitekniikka Oy on tulkkaukseen erikoistunut tapahtumatekniikan palveluyritys, jolla on 30 vuoden kokemus tapahtumatekniikan toimittamisesta monenlaisiin yritystilaisuuksiin ja kongresseihin. Lue lisää: kongressitekniikka.fi/