Etusivu » Johtaminen ja ura » Perhevapaalta työelämään siirtyminen on iso muutos – näillä vinkeillä teet siitä sujuvampaa
Sponsoroitu

Ilmoittaudu maksuttomaan Perhevapaalta työelämään -valmennukseen

Perhevapaalla on mahdollista pysähtyä ja pohtia omia urahaaveitaan. Mitä haluaisit tehdä työelämässä? Jossain vaiheessa herää ajatus töiden aloittamisesta.

Millaisia asioita arvostat työelämässä? Mitä työ sinulle merkitsee? Haluatko palata samantyyppiseen työhön vai kokeilla jotain aivan uutta? Vai olisiko nyt aika perustaa ajatuksissa kypsynyt oma yritys? Nämä ovat isoja kysymyksiä, joiden pohtimiseen kannattaa varata aikaa.

1. Työelämään siirtyminen voi olla iso asia

Kun haet työpaikkaa työssäkäyvänä vanhempana tai uudenlaisella perhekokoonpanolla, paluu töihin tarkoittaa uudenlaista arkea.

2. Ristiriitaiset tunteet kuuluvat asiaan

Uusi elämänvaihe voi samanaikaisesti sekä jännittää että innostaa.

3. Kartoita osaamisesi ennen kuin päätät palata työelämään

Seuraava askel ei välttämättä ole kirkkaana mielessä, eikä aina ole vanhaa työpaikkaa, mihin palata. Kartoita osaamisesi ja työelämävalmiutesi: mitä osaat, mitä haluat oppia, missä ovat epämukavuusalueesi, mikä ala kiinnostaisi?

4. Arvosta uusia taitojasi

Vanhemmuus on tuonut sinulle paineensietokykyä ja uusia taitoja, joista on hyötyä myös työelämässä. Lisäksi vanha ammattitaitosi on tallella, vaikka olisit ollut kauemminkin pois työelämästä. Vai olisiko nyt hetki opiskella uutta alaa tai päivittää osaamista lisäkoulutuksilla?

5. Töissä olisi mukavaa

Vaikka perhe on ihana ja rakas, on silti ihan ok kaivata aikuiskavereita, omaa aikaa, rauhallisia lounashetkiä ja työn mukanaan tuomia rahallisia etuja.

6. Ei ole yhtä ja oikeaa mallia

Päätökseen, palaatko töihin, milloin ja millaiseen, vaikuttaa useita käytännöllisiä ja taloudellisia seikkoja. Keskustele asiasta perheesi, ystävien, neuvolan työntekijöiden ja TE-palveluiden uraneuvojien kanssa. Kerää tietoa päätöksesi tueksi, ja punnitse asiaa eri kanteilta.

7. Muista pyytää ja ottaa vastaan apua

Työpäivän jälkeen ei ole pakko tehdä toista täyttä päivää kotona. Voisitko harkita avun hankkimista tai siisteysstandardien laskemista? Apua kannattaa ottaa vastaan myös työnhakuun, cv:n päivittämiseen ja omien vahvuuksien kartoittamiseen.

Uudenmaan ELY-keskuksen koordinoima Perhevapaalta työelämään -hanke tarjoaa työkaluja lähemmäs työelämää siirtymiseen. Tartu tilaisuuteen ja tule mukaan perhevapaalla oleville vanhemmille suunnattuun, maksuttomaan, yksilölliseen ja ratkaisukeskeiseen työelämävalmennukseen. Ryhmä- ja yksilötapaamisista koostuvaa valmennusta toteutetaan Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa sekä etänä Lapin maakunnassa.

Pohditko seuraavaa askeltasi perhevapaan jälkeen?

Valmennukseen osallistuminen antaa tukea ja työkaluja onnistuneeseen siirtymään työelämään, uudelle uralle tai koulutukseen. Valmennus on maksutonta eikö sido sinua mihinkään.

Next article