Etusivu » Kasvu ja kansainvälistyminen » Kasvuun panostaminen kannattaa
Sponsoroitu

Nurmijärven Muurarit Oy on hyvä esimerkki siitä, miten liiketoiminnan kehittäminen nostaa yrityksen kasvu-uralle.

– Perinteisesti jokainen työmaa on alkanut aina nollasta. Me lähdimme tavoittelemaan isompaa markkinaosuutta ja halusimme alan digitaaliseksi edelläkävijäksi. Työntekijä näkee puhelimestaan sekä kohteen että työohjeet. Myös RALA-laatudokumentit hoidetaan tabletilla, tiedot menevät välittömästi tilaajan sähköpostiin ja omaan järjestelmäämme, kertoo Nurmijärven Muurareiden toimitusjohtaja Jukka Puumalainen.

Yritysten kehittämispalvelut auttavat näkemään mahdollisuuksia

– Kasvu tuo liikevaihdon lisäksi mukanaan paljon muutakin. Yritys jää helposti pyörimään samojen asioiden ympärille, ELY-keskus toimii havahduttajana. Liikkeelle lähdetään analyysillä, jossa selvitetään yrityksen tilanne ja resurssit. Sen jälkeen valitaan kolmesta neljään tärkeintä kehittämiskohdetta ja katsotaan, mitä voidaan tehdä ja missä järjestyksessä. Kasvu on tehtävä hallitusti, toteaa Hämeen ELY-keskuksen rahoitusyksikön kehittämispäällikkö Jarmo Heikkilä.

– Kehittäminen maksaa ja kilpailijat tekevät kymmenkertaista tulosta ruutuviholla. Mutta jos emme olisi aloittaneet kehittämistä, juoksisimme yhä oravanpyörässä niin kovaa kuin pystyisimme ja niin kauan kuin jaksaisimme. Hienot visiot olisivat pysyneet toimitusjohtajan päässä, suunnitellaan sitten, kun on aikaa – ja sitä aikaahan ei koskaan tule. Nyt jokainen euro, mitä ELY-keskuksen palveluihin on käytetty, on tullut kymmenkertaisena takaisin, Puumalainen kiittelee.

Kasvu on tehtävä hallitusti.

Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia konsultointi- ja koulutuspalveluja. Saat yrityksesi avuksi kokeneen liikkeenjohdon asiantuntijan tai kehität liiketoimintaosaamistasi huippukouluttajien kanssa. Kehittämispalvelut koostuvat Analyysi-, Konsultointi- ja Koulutuspalveluista.

– Kannattaa lähteä hyvin matalalla kynnyksellä selvittämään, missä ELY-keskukset ja yli 700 erilaisiin pk-yritysten tarpeisiin kilpailutettua asiantuntijaa voisivat olla avuksi. Ennen kuin yritys lähtee kansainvälisille markkinoille, laitetaan tuote ja tuotanto kuntoon. Lisäksi meiltä löytyy valitun alueen markkinoiden huippuasiantuntijoita, Heikkilä lupaa.

Hae mukaan kehittämispalveluihin!

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article